5 pomocníků pro zdravější vaření

uv

Vaření je jednou z nejstarších činností lidstva, které se od objevení ohně snažilo postupně zdokonalovat své kulinářské umění. V dřívějších dobách ovšem nešlo o nějaké držení štíhlé linie a bohužel ani o zdraví a proto se ještě naše babičky ,,vykrmovaly” mastnou kachnou, sádlem a knedlíky. Dnešní doba ale rapidně pokročila a spousta lidí si je dobře vědoma, že strava způsobuje až 60 procent všech chorob. Pakliže i vám záleží na tom, co a jak jíte, pořiďte si pro své vaření pomocníky, kteří vám pomohou připravit zdravější verze vašich oblíbených pochutin.

Vraťte se ke dřevu

Původní kuchyňské náčiní vystřídal lehoučký plast a kovy všeho druhu, které sice vypadají moderně, ale se zdravým způsobem vaření nemají příliš společného. Kovy totiž dokáží z potravin “vytáhnout” veškeré vitamíny, což je samozřejmě ohromná škoda. Nebojte se proto vrátit ke klasickému dřevu, které je nejšetrnější a nutno podotknout, že svůj designerský účel plní také.

Vraťte se ke dřevu, autor: nordstrom

Káva zdravější cestou

O kávě je známo, že dokáže podpořit správnou funkci metabolismu a díky kofeinu nabudit tělo i mysl. Ovšem není káva jako káva a klasické instantní varianty typu Nescafé v sáčku zdravé rozhodně nejsou. Pořiďte si proto kvalitní kávovar, který během minuty vyrobí vynikající espresso, na kterém si pochutnáte vy i vaši přátelé.

Kvalitní káva jedině z kávovaru, autor: amara

Pečení s trvanlivostí

Když už se rozhodnete upéct nějakou dobrotu, pravděpodobně se po ni rychle zapráší. Ovšem takové sušenky, které raději připravujete v pohodlí domova a do zásoby, místo toho, abyste je kupovali v obchodech, by měly být správně uskladněné, neboť prach ani vzduch jim rozhodně nesvědčí. Pořiďte si tyto stylové dózičky s popiskami, ve kterých se domácím sušenkám bude skvěle dařit.

Domácí sušenky v suchu, autor: amara

Šťavnaté pečení

Pečení je variantou, která se se zdravou výživou dobře slučuje a rozhodně s ní není v rozporu, pokud do pekáče nepřidáte slaninu a spousty másla nebo jiného tuku. Ovšem v některých mísách bude maso vysušené, nedodělané a zelenina oschlá. Vsaďte proto na keramické či porcelánové zapékací misky s víkem, které promění jakýkoliv kus masa či ryby ve šťavnatou dobrotu a zeleninu uchovají křehkou a svěží.

Autor: modcloth

Zdravé topinky

Kamenem úrazu každého stravování je mastnota a nezdraví přepálený tuk. Zdravým olejům byste se vyhýbat neměli, avšak topinky smažené na oleji nebo másle jsou jedním krokem k rakovině. Obstarejte si proto praktický topinkovač, který toustíky připraví během pár minut a naprosto zdravě.

Autor: createandbarel

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>