Víte, co udělat, aby bylo rosení plastových oken minulostí?

rain-3894660_640 (1)

Možná jste se také ocitli v situaci, kdy se vám začaly rosit okna, přestože nejsou nikterak stará. U starých např. kastlových oken to bereme za běžné, ale třeba u plastových nás to může docela překvapit. Ať už máte okna jakákoli, rosit se mohou dřevěná i plastová.

Proč dochází k rosení plastových oken

Zjednodušeně lze říct, že rosení plastových oken i jiných, závisí na teplotě povrchu skla směrem do místnosti, ale také na míře vzdušné vlhkost. To je důvodem, proč se doporučuje v místnosti hodně větrat, udržovat vzdušnou vlhkost na hodnotě 50 – 55 %, která je nejvíc doporučována. Riziko rosení oken minimalizuje výměna skel za dvojskla. To dosahuje dostatečných izolačních parametrů. Důležité je i umístění topného tělesa pod okno, aby bylo ohříváno sklo stoupajícím teplým vzduchem.

Výborná izolační dvojskla

Jak již bylo zmíněno výše, minimalizovat rosení oken můžete, když použijete izolační dvojskla. Tzv. dvojsklo tvoří dvě kvalitní tabule skla. Mezi ně je při zasklení vložen distanční rámeček, ve kterém je umístěn vysoušecí prostředek silikagel. Ten má za úkol absorbovat případné vodní páry z prostoru mezi skly. Tak dochází k bránění rosení skel, ať už se jedná o okna dřevěná, hliníková, plastová, stará, střešní nebo špaletová.

Obvod izolačního dvojskla a rámečku je opatřen butylem, což je trvale pružný tmel. Ten dokonale utěsňuje meziskelní prostor, znemožňuje pronikání případné vlhkosti do jakýchkoli oken.

Na stránkách rosenioken.eu najdete společnost, která vyrábí izolační dvojskla na míru, čímž lze docílit odlišných tepelně a hlukově izolačních vlastností. Izolační dvojskla můžete koupit v různých úpravách – protisluneční, bezpečností, hlukově – izolační, samočisticí atd. Izolační dvojsklo lze použít k přesklení dřevěných, plastových i eurooken.

Zateplení oken pomáhá

Jestliže vás trápí rosení oken, ruší vás hluk zvenčí, protopíte ročně mnoho peněz, máte doma plísně nebo chcete mít kvalitní okna od českých sklářů s velkými zkušenostmi, nechte si provést zateplení oken. A jestli si nejste jisti, zda vám zateplení oken na vaše potíže pomůže, stačí kontaktovat rosenioken.cz, domluvit si návštěvu technika, která je zcela zdarma a vše konzultovat s ním. Zároveň vám může připravit cenovou kalkulaci, aniž by vás k čemukoli zavazovala.

Zbavte se rosení oken co nejsnadněji a rychle. Obraťte se na odborníky a uvidíte, že budete s výsledkem plně spokojeni. Budete si užívat zdravější a komfortnější domov s finanční úsporou za topení.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>