Správa bytových domů se i o ten váš postará s profesionální péčí

apartment-2094659_960_720

Jak pečujete vy o svůj bytový dům? Svěřte jej jako bytové družstvo či společenství vlastníků bytových jednotek firmě poskytující služby v oblasti správy bytových domů.

Péči o dům ponechte na správcovské firmě

Než se pořád vzájemně přemlouvat, kdo udělá, pokud jde o dům a jeho společné prostory, to či ono, je ideálním řešením profesionální správa bytových domů. Správcovská firma je schopná zařídit veškeré administrativní a účetní úkony v souvislosti s nemovitostí. Postará se o pravidelnou technickou kontrolu a po dohodě i o údržbu. Do její kompetence obvykle patří i komunikace s nájemníky a kontrola plateb, včetně získávání nových nájemníků. Součástí služeb je pak rovněž právní a poradenský servis.

Když je váš bytový dům již hezký zvenčí, pusťte se do vnitřních prostor

Bytové domy u nás již většinou prošly různými rekonstrukcemi. Obvykle se jednalo o výměnu starých dosluhujících oken za plastová, o zateplení fasády, nové omítky a nátěry fasády, někdy došlo k rekonstrukci i výměně balkónů. Mnohdy již ale nezůstaly finance na rekonstrukci vnitřních prostor. Přitom zušlechtit právě tyto prostory domu znamená zvýšit zcela zásadně hodnotu každé bytové jednotky v domě a samozřejmě zpříjemnit bydlení nájemníkům. Stačí nová interiérová dlažba a prostory vypadají zcela jinak. Ta stará už ve většině domů dosluhuje. Mnohdy už některé chybějící dlaždice není ani čím nahradit. Nepotřebujete přitom investovat do nijak drahé dlažby. Málokdy si uvědomíme, že nám v prostorách domu stačí běžná interiérová dlažba, optimálně v protismykovém provedení.

Do rekonstrukce společných prostor se investice vyplatí

Pokud některé nebytové prostory domu nejsou využívané, je ideální proměnit je například na společný sportovní koutek pro nájemníky domu, na dílnu či jiný užitečný společný prostor. Do těchto prosto je vhodné osadit protipožární dveře, které v případě vzniku požáru v této nebytové části zabrání jeho rychlému šíření do vrchních pater, a tedy do bytů. Dalšími užitečnými pomocníky jsou též hlásiče kouře.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>