Několik důležitých kroků pro bezpečný domov

sd_102

Správný domov by měl být nejen útulný, komfortní a designově povedený, ale především bezpečný. Co dělat, abyste měli jistotu, že i v době vaší nepřítomnosti bude váš dům či byt zajištěn proti nezvaným návštěvníkům? Nejlepší je, když se pojistíte hned na několika frontách.

1. Bezpečnostní dveře

V evropských normách je definováno 6 bezpečnostních tříd dveří. Na ochranu klasického panelákového bytu lidé nejčastěji volí dveře 3. třídy, chcete-li zabezpečit vchodové dveře do rodinného domu, 4. bezpečnostní třída vám poskytne absolutní jistotu. Dveře 5. a 6. bezpečnostní třídy již nejsou určeny pro běžné použití a setkáte se s nimi spíše v armádních objektech. Bezpečnostní dveře musí odpovídat přísným normám a vyžadují odpovídající certifikát, jako je tomu u dveří NEXT.

2. Pojištění domácnosti

Pojištění pro případ loupeže nebo havárie by rozhodně nemělo chybět žádnému majiteli bytu či rodinného domu. Sjednat si ho lze u dlouhé řady pojišťoven a v současnosti začíná již na základu 500 Kč ročně. Právě na tom, zda vlastníte certifikované bezpečnostní dveře, často stojí jistota likvidace škod.

3. Bezpečnostní fólie

Aby k vám zloději nevnikli ani okny, můžete je zabezpečit ochrannou fólií, která vás současně chrání před zraněním z rozbitého skla. K dispozici jsou i větší kusy pro balkonové dveře a výplně.

4. Elektronické bezpečnostní systémy

V současnosti je na výběr pestrá škála produktů, které vás upozorní na narušení bezpečnosti v domě. Jedná se jak o kamery, díky nimž můžete svou domácnost sledovat prostřednictvím wi-fi odkudkoli, tak o nejrůznější alarmy. Byt lze dokonce zabezpečit pomocí snímače otisků prstů.

5. Mříže na okna

Zvláště pokud bydlíte v přízemí, pocítíte zřejmě potřebu zajistit okna mřížemi. To stejné platí o sklepních oknech či snadno přístupných balkonech a zadních traktech. Pokud zvolíte vhodný typ, může se jednat o velice elegantní řešení.

6. Ostatní vychytávky

Mezi prvky, kterými můžete bezpečnost ještě zvýšit, patří například bezpečnostní kování na dveře, bezpečnostní vložky a zárubně. Někteří si oblíbí i kukátko s kamerou, díky níž mají obyvatelé domácnosti vždy dokonalou představu, kdo je za dveřmi.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>