Španělské recepty
Neustále složitě vymýšlíte, co máte připravit k obědu, k večeři, jako sváteční menu, nebo prostě chcete jen tak zkoušet vařit a připravovat nové pokrmy? Vyzkoušeli jste během letní dovolené ve Španělsku lahodná jídla, ale nevíte, jak je připravit? Jste vášnivými sběrateli nových receptů? Využijte webovou adresu www.spanelskerecepty.cz, kde se můžete nechat inspirovat novými chutěmi, vůněmi a barvami. Zároveň se také můžete díky této stránce dozvědět více o španělském stolování a gastronomii a vůbec o některých fenoménech španělské kultury.
Už jste vyzkoušeli připravit typickou španělskou paellu? Tento rýžový pokrm můžete připravit na velké množství způsobů a každý šéfkuchař, který vaří španělské recepty vám potvrdí, že existuje také nespočet zaručeně nejlepších návodů na to, jak paellu připravit. Je to v podstatě podobné, jako s naší svíčkovou. Každá česká hospodyňka má vlastní recept, který se v rodinách dědí z generace na generaci. Zapomeňme ale na chvíli na českou kuchyni a vraťme se k té, která má svou kolébku na pyrenejském poloostrově.
Recepty, které nabízí španělská gastronomie, jsou totiž poměrně jednoduché na přípravu a ve většině případů také lehce stravitelné pro svoji vyváženost. Mnohé z nich se hodí připravovat také v případech, kdy se snažíte udržet si štíhlou linii. Španělé jsou totiž skoro posedlí přípravou salátů všemožného druhu, barev a chutí a do svých receptů využívají čerstvou zeleninu, ryby, mořské plody a téměř všechny druhy červeného masa. Obvyklou surovinou pro přípravu všech pokrmů je kvalitní extra panenský olivový olej, který se lisuje z těch nejčerstvějších oliv rostoucích v olivových hájích po celém Španělsku. S ním se samozřejmě pojí také samotné olivy, které se běžně přidávají téměř do všech druhů salátů. Vyzkoušejte španělské recepty i vy, zajisté si jich oblíbíte hned několik.